keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Sekametelisoppaa

Sekametelisopan ainesosa 1:
Rakkaani himoaa pekonipastaa. Onhan se hyvää, mutta myönnettäköön, aivan liian suolaista. Siispä nokkelana neiti Näpsänä etsin internetin syövereistä käsiini konstin, millä pekonista saisi vähäsuolaisempaa mausta tinkimättä. Tässä ratkaisu ongelmaan ja kappas vain, parisuhde on taas tasapainoisempi, kun pekonipasta on molempien mieleen!

Tee näin: Pilko pekoni kuumennuksen kestävään kulhoon. Kiehauta vesi vedenkeittimessä tai kattilassa ja kaada kulhoon pekonien päälle. Hämmentele hieman, anna liota 2 min. Kaada pekonit siivilään ja valuta. Toista sama, mutta tällä kertaa liota pekoneita 1 min. Valuta hyvin ja paista pannulla rapsakaksi lisukkeeksi kermaisen sienikeiton päälle tai lisää ruokakermaa, sipulia ja pippuria pekonipastakastikkeeksi.

Sekametelisopan ainesosa 2:

Luin jo aikaa sitten Le Clezion kirjan Harhaileva tähti. Nobel-kirjailija hänkin, palkittu v. 2008. "Author of new departures, poetic adventure and sensual ecstasy, explorer of a humanity beyond and below the reigning civilization". Harhaileva tähti kertoi kahden nuoren pakolaisnaisen tarinan ja kuinka heidän lyhyh kohtaamisensa jäi ainaiseksi molempien mieleen. Toinen naisista lähti Itävallasta pakoon juutalaisvainoja aina Jerusalemiin asti, toinen pakeni pois Lähi-Idän sodan alta, näivettyi pakolaisleirillä ja jatkoi kohti parempaa. Kirjan kieli oli ihastuttavan elävää ja herkkää sodan julmuuksien keskelläkin. Kaiken kaikkiaan koskettava tarina siitä, miten elämä heittelee meitä kuin tuuli puiden kellastuneita lehtiä.

Sekametelisopan ainesosa 3:

Kevätlukukausi lähenee loppuaan, huomenna enää viimeiset tentit jäljellä ja siinä se! Lääkiksen 4. vuosi lopussa. Pidin tästä vuodesta, tuntui vihdoin, että opiskelemme ammattiin, emmekä pänttää yhdentekeviä asioita, joita emme ikinä ammatissamme tarvitsisi (lue: molekyylikemiaa). Kaiken kaikkiaan kursseja ja tenttejä oli paljon, mutta ne olivat mukavia ja hyvin hallittavia. Ihanaa huomata, että tietyt asiat saavat mielenkiinnon syttymään oikein kunnolla: 3. vuonna se oli (ortopedinen) kirurgia, tänä vuonna se oli naistentaudit ja synnytykset. Tänä kesänä on vuorossa mielenkiinnon mukaisia amanuenssuureja (eli harjoitteluja): kesäkuussa naistentauteja, elokuussa ortopediaa. Heinäkuu on ansaittua lomaa ja palautumista ensi vuotta varten!

2 kommenttia:

  1. Voisiko pekonin korvata jollakin muulla "korvikkeella", joka muistuttaisi sitä ihteään, mutta voittaisi sen mennen tullen maulta ja muilta ominaisuuksilta :) ?

    Kokemusten täyteistä kesää!

    Iskätsy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisihan sen korvata esim. palvikinkulla (köntsä on tietenkin parempaa kuin siivut!) tai punaista lihaa syömättömillä korvaava tuote voisi olla vaikkapa palvi-/savukalkkuna. Kokeile ihmeessä!

      Poista