maanantai 26. lokakuuta 2009

Glamouria arjen keskellä

Jälleen yksi mahtava viikonloppu takana! Kesästä jäänyt hyvä fiilis tuntuu vaan jatkuvan ja jatkuvan jopa siinä määrin, että voidaan jo puhua uudenlaisen elämänasenteen omaksumisesta - ellei olotilani sitten satu johtumaan esimerkiksi auringon täpötäyttämistä D-vitamiinivarastoista. Kaikki asiat tuntuvat menevän hyvin, jatkuvasti on mukavaa, kiire ei paina täyteenahdetusta kalenterista huolimatta ja energiaa on vaikka kuuhun lentäisi. Oli kyseessä sitten uusi elämänasenne tai pienisuuri mielenvika, toivottavasti tämä kestää pitkään.

Tosiaan, siitä viikonlopusta. Kyseessä oli Ryhmä Rämän kauden päättäjäiset, eli gaalaillallinen Rämähengessä. Rakastan hienoja juhlia, ja pukukoodin ollessa "mahdollisimman hieno" olin onnessani! Kaapissa 1,5 vuotta seissyt iltapuku pääsi jälleen näytille, viimeksihän käytin sitä RUK:n kurssijuhlassa ystäväni avecina ollessani. Viimesilauksena aito ruusu kampausta koristamaan ja, voilà!, valmista tuli.

Juhlahumussa ihmiset käyttäytyvät hieman eri tavalla kuin arkena: he ovat hieman kohteliaampia, hymyileväisempiä, maltillisempia, komeampia, kauniimpia - siis kaikin puolin mallikkaampia. Juhlat saavat yleensä ihmiset näyttämään parhaat puolet itsestään, ja ehkä juuri tämän takia rakastan juhlatilaisuuksia. Enkä tällä tarkoita mitä tahansa kotibileitä tai klubi-iltoja, vaan arvokkaita tilaisuuksia, joiden loistoon tullaan pakoon arjen harmautta, ja jotka tarjoavat sitä pientä luksusta, jota toivoisi elämässään olevan hieman enemmän.

Ihmisten kaipuuta tähtiin osoittaa myös se tosiasia, että ehkä snobistisessakin maineessa olevan Gloria-lehden menekki on laman uhan alla kasvanut huomattavasti. Hieman kalliimmasta elämäntavasta haaveillen ihmiset selviävät lama-arjestaan päivä toisensa jälkeen, ja nämä ohi vierivät päivät vievät heitä konkreettisesti lähemmäs haavettaan loisteliaasta elämästä. Kehotuksena teille kaikille arjen harmauttamille olennoille: ottakaa kaapista hienoin omistamanne vaatekappale, parhaat kengät ja kalleimmat korut, ja laittautukaa juhlakuntoon ihan vain itseänne varten! Mieli kohoaa kummasti huomatessasi jälleen olevasi upea ilmestys. Eikä sinun edes tarvitse siivota tai tiskata, sillä eihän sellainen juhlatamineissa onnistu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti