keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Kookospähkinöitä mulla tässä on…

Etsiessäni aamulla jotain tiettyä (jota en enää muista millään, enkä muistaakseni löytänytkään) ruokaa äitini kuiva-ainekaapista, silmäni osuivatkin ylähyllyn peränurkassa nököttävään pussiin kookosjauhetta, jossa oli päivämäärä umpeutumassa. Mikä löytö! Olen vasta viime vuosien aikana oppinut pitämään kookoksesta, mutta enää en todellakaan voisi kuvitella inhoavani sitä – kookos on ehdottomasti yksi suosikkimauistani! Tehtyäni tämän harvinaislaatuisen löydön minuun iskikin valtava himo leipoa jotain kookoksellista.

Leipominen on yksi niistä asioista, joista nautin täysin rinnoin ja voisin jopa sanoa rakastavani leipomista, mutta kiitos aineenvaihduntani jo pelkkä ajatus ihanaisen täyteläisestä sitruunajuustokakusta tai rommirusinamuffinsseista saa vaa'an lukeman pompsahtamaan pari kiloa ylemmäs – saati sitten jos joutuisin yksin syömään koko herkkuluomukseni. Ystäväni kiittävät onnessaan leipomispuuskiani, kun kannan heille nautittavaksi yhtä sun toista herkkua ja ihanuutta.

Kookosjauheesta saa tehtyä kookosmaitoa, joten minun oli löydettävä resepti, johon sitä sisältyisi. Etsinnän aloitin seuraamistani ruokablogeista (kinuskikissa, voisilmäpeliä, Sugar & Spice by Celeste, Exclusively Food) ja Tastespottingista, mutta en löytänyt tarpeeseeni soveltuvaa reseptiä millään. Onneksi täti-Google pelasti pulasta tällä Mahdottoman Kookospiiraan reseptillään! Mahdottoman siitä tekee se, että siinä on mahdotonta epäonnistua. Piiras on uunissa parhaillaan, lisään tähän myöhemmin kuvan ja sanallisen arvostelun luomuksestani.

Piiraaseen tarvittiin vain 2,5 dl kookosmaitoa ja olin jo tehnyt sitä 4 dl, joten yli jäänyt 1,5 dl piti käyttää johonkin. Sekoitin kattilassa kookosmaidon, pari teelusikallista kaakaojauhetta (aitoa sokeroimatonta, ei mitään Oboyta!), 2 tl sokeria vastaava määrä makeutusainetta ja lämmitin sekoitellen, kunnes kaakao oli täysin liuennut. Kaadoin juoman kuppiin ja lisäsin vielä lorauksen kylmää maitoa. Taivaallista! Upeaa! Olin juuri kehittänyt itselleni mielettömän ihanan jälkiruokajuoman. Kannustan lämpimästi jokaista kookoksen ja kaakaon ystävää kokeilemaan tätä, tulette rakastumaan siihen!

Leipokaa, hyvät ihmiset, leipokaa! Tai tulkaa edes kahville, niin pääsen leipomaan teillekin jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti