lauantai 13. kesäkuuta 2009

Kesälomalaisen mietteitä

Suomea piinaava taantuma oli vielä talvella melko kaukainen käsite, joka ei tuntunut kohdistuvan minuun millään tavalla. Kesän korvalla kuitenkin huomasin jääväni väistämättä ilman vakinaista kesätyötä, kuten monet muutkin ystävistäni. Eri yritysten yt-neuvottelut vaikuttivat siis meihin suomalaisnuoriin epäsuorasti kesätöiden vähyyden kautta, ja moni jo omilleen muuttanut nuori viettääkin varmasti kesäänsä vanhempien huomassa, minut mukaanlukien. Iso kiitos vanhemmille, jotka pitävät huolta jälkikasvustaan tämänkaltaisissa tilanteissa.

Sen verran onnekas olin, että pääsin töihin erääseen ruokakauppaan kahden viikon työhöntutustumisjaksolle, vaikka jakson palkka ei päätä huimannutkaan. Sain sentään jalan kyseisen päivittäistavaraketjun oven väliin ja mahdollisuuden tulla kutsutuksi töihin tarvittaessa! Lisäksi olen kutsuttavissa pariin muuhunkin työpaikkaan, jos tarve vaatii. Saamani kahden viikon työjakso loppui jo viime perjantaina, joten loppukesä meneekin lomaillessa, löhötessä, lukiessa ja lenkkeillessä - ja työtarjouksia odotellessa.

Miten sitä lapsena osasikaan nauttia kesistä niin täysin rinnoin! Tuntuu, että aina paistoi aurinko; ja jos ei paistanutkaan, niin se ei haitannut, sillä sadetanssi oli aika kiva leikki. Järvessä läträttiin niin kauan kuin vain saattoi, ja mökkireissut olivat ehdottomasti kesän kohokohta mökkiruokineen: italianpata, hernekeitto ja nuotiolla paistetut makkarat olivat vakiosapuskaa. Syksyllä jatkuva koulukin tuntui yhtä kaukaiselta kuin Australiassa loikkivat kengurut - se ei kuulunut minun murheisiini.

Entäpä jos jättäisi taakseen taantuman, kaikki stressinaiheet ja velvoitteet (ja kännykän!), lähtisi parhaan ystävänsä kanssa mökkiretkelle, ja yrittäisi päästä jälleen tähän lapsuuden kesätunnelmaan. Edes yhdeksi päiväksi. Leikkisi vesileikkejä, paistaisi nuotiolla makkaraa ja keräilisi vaikkapa käpyjä käpylehmäfarmin pystyttämiseksi. Kokeilisi, tuntuuko kesä enemmän kesältä, lapsuudenkesältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti