perjantai 10. heinäkuuta 2009

Kesäkuulumisia

Kesälomani on kulunut tähän asti lähinnä lomaillen, en juurikaan ole töihin joutunut alkukesän parin työviikon jälkeen. Lomalaisen aika ei kuitenkaan ole käynyt lainkaan pitkäksi, päinvastoin: touhua ja tohinaa on riittänyt kiireeksi asti. Merkittävin ajankuluttaja oli viime viikonloppuna pidetty jokavuotinen keskiaikainen taistelutapahtuma, Sotahuuto, johon osallistuin jo neljättä kertaa. Sotahuudon varustevalmistelut jäivät ikävä kyllä aivan viime tinkaan – kävimme ystäväni kanssa ex tempore ostamassa jouset Turun keskiaikamarkkinoilta tapahtumaa edeltävänä sunnuntaina, ja nuolia väkerrettiin talkoohengessä muutama tapahtumaa edeltävä yö. Tabardikin valmistui juuri ja juuri ajallaan. Univelkaa tästä toki kerääntyi jonkun verran, mutta onneksi nuorena ja vetreänä unihiekat karisevat helposti silmistä kunhan saa nukuttua pari kunnollista yöunta.

Kuntoani olen yrittänyt pitää yllä käymällä säännöllisesti kuntosalilla ja tekemällä pitkiä pyörälenkkejä. Pyöräily on upea liikuntamuoto näin viileinä kesäpäivinä, kun maisema vaihtuu tiuhaan tahtiin ja aurinko lempeästi hellii hipiää. Kaikista mielenkiintoisimmat pyöräreitit ovat ne, jotka valitsee kartan kanssa umpimähkään. Paperille kannattaa kirjoittaa ylös teiden nimiä ja muita suuntaviittoja, että pysyy suurin piirtein reitillään. Tällä tavoin valittuna taitettu matka saattaa lopulta olla vain 25 km, mutta joskus sitä sattuukin valitsemaan 70 km pituisen reitin, ja kotiin palaa lopen väsyneenä mutta onnellisena (nimim. kokemusta on). Ihanaa on myös löytää omalta kotiseudultaan teitä, joille ei ole ikinä ennen poikennut!

Kesä etenee ja loma jatkuu. Työkeikkoja on jo tiedossa reilu kolmen viikon verran, joten tyhjenevä tilinikin saa hieman täytettä, joten tuleva opiskeluvuosi näyttää saavan hieman oletettua suuremman budjetin. Päätavoitteeni tälle kesälle on kuitenkin elää hetkessä, eikä antaa tulevan vuoden velvollisuuksien aiheuttaa stressiä ja ylimääräisiä paineita. Suomen kesässä, haapojen humistessa ja laineiden liplattaessa vasten rantakiviä, suomalaisen mieli lepää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti