lauantai 12. joulukuuta 2009

12.12.

Joulukalentereita on kaikenlaisia: on suklaakalenteria, perinteistä kuvakalenteria ja jopa lelukalenteria. Televisiostakin lähetetään erilaisia kalenteriohjelmia, yleensä tosin pienille lapsille suunnattuna. Tänä jouluna en ole ehtinyt pahemmin televisiota seurata, aikani on kulunut johonkin ihan muuhun - älkää kysykö mihin, kun en itsekään osaa sanoa. En tiedä, meneekö televisiossa jännittäviä uusia sarjoja tai näytetäänkö siellä jokin hyvä elokuva, saati sitten onko tänä jouluna lainkaan hyviä joulukalenteriohjelmia!

Eräs joulukalenteri on pinttynyt mieleeni tiukemmin kuin pohjaan palanut joulupuuro: nimittäin The Joulukalenteri. Matti Näsän, perhe Santasen ja kumppaneiden seikkailut olivat, ja ovat edelleen, Laatuviihdettä isolla L:llä kun sarja vuonna 1997 ensimmäisen kerran esitettiin ja kun se näytettiin uusintana pari vuotta sitten. Silloin heräsin jopa keskellä yötä katsomaan edellispäivän jakson uusintana, jos en sitä päivällä ollut nähnyt.

The Joulukalenterin kaikki jaksot löytyvät Youtubesta, mutta niiden katsominen siellä ei ole sama asia, kuin sarjan seuraaminen televisiosta. Perinteiseen malliin on jännittävää aina odottaa seuraavaan päivään, ennen kuin pystyy seuraavan jakson näkemään – Youtubessa voi katsoa vaikka kaikki jaksot kerralla, ja jännitysmomentti puuttuu kokonaan. Joulukalentereissa odotus ja jännitys on juuri se seikka, joka niissä kiehtoo, ja ilman sitä ei joulukalenteri ole joulukalenteri!

Seikka on saletti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti